Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Belangenorganisaties wijzen overheid op duurzaam inkopen

De overheid moet duurzaam inkopen concreter aanpakken. Dat is in het kort de strekking van de brief die verschillende belangenorganisaties in samenwerking aan staatssecretaris Joop Atsma (Infrastructuur en Milieu) hebben gestuurd.

Het zijn NEVI, MVO Nederland, De Groene Zaak, MKB Nederland en VNO-NCW die een appèl doen aan de overheid. Volgens hen heeft de overheid een belangrijke voortrekkersrol en kan zij middels duurzame inkoop innovatie bij ondernemers stimuleren.

Praktische uitwerking
De brief is een vervolg op het Advies Duurzaam Inkopen, dat de partijen een jaar geleden uitbrachten. Het kabinet en de Kamer waren daar erg over te spreken, maar de praktische uitwerking blijft achter. “Veel overheden lijken ermee onbekend of nog steeds te denken dat het duurder is. Of de noodzakelijke kennis en kunde om duurzaam in te kopen ontbreekt”, zo tekent NUZakelijk op.

Overnemen
Om duurzaam inkopen beter in te richten, geven de partijen ook aanbevelingen. Bijvoorbeeld het inrichten van één specifiek loket, zodat het duidelijk is waar mensen terecht kunnen. Een woordvoerder van de staatssecretaris heeft liet NUZakelijk weten dat Atsma gemeenten, provincies en waterschappen al heeft opgeroepen het Advies Duurzaam Inkopen over te nemen in hun inkoopbeleid.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres