Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Bekendmaken tarieven ziekenhuizen taak zorgverzekeraar

Zorgverzekeraars zijn aan zet om consumenten inzicht te geven in de tarieven van ziekenhuisbehandelingen tot aan de eigen-risicogrens, stelt Autoriteit Consument & Markt (ACM). “De verzekeraar heeft contracten met verschillende ziekenhuizen en dat brengt via het eigen risico de ziekenhuistarieven direct in rekening aan de verzekerde. Daarom kan een zorgverzekeraar zijn verzekerden het beste adviseren over de actuele ziekenhuistarieven en de gevolgen voor het eigen risico”, aldus de kartelwaakhond.

ACM ziet een risico op verstoring van de jaarlijkse onderhandelingen tussen ziekenhuizen en verzekeraars als de ziekenhuizen zelf de tarieven openbaar maken. Het is de bedoeling dat ziekenhuizen in de verschillende regio’s met elkaar concurreren om patiënten te bedienen. Niet alleen op kwaliteit en service, maar ook op prijs. “Stel dat een ziekenhuis op een strategische moment zijn tarieven openbaar maakt, als andere ziekenhuizen nog in onderhandeling zijn. Dan wordt het voor alle ziekenhuizen eenvoudiger om hun tarieven hoog te houden.”

Mede naar aanleiding van acties van de Consumentenbond is er momenteel veel discussie over het openbaar maken van ziekenhuistarieven. Zorgverzekeraar CZ heeft vorige maand de tarieven die lager zijn dan de eigen-risicogrens op de website gezet.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres