Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Bedrijven verbeteren hun betaalgedrag

Nederlandse bedrijven betalen hun rekeningen steeds eerder. Gemiddeld zijn facturen in het tweede kwartaal van dit jaar na 42,5 dagen voldaan. Dit is een nieuw record sinds 2002. De verbetering van het betaalgedrag kan toegeschreven worden aan het groeiende vertrouwen bij Nederlandse ondernemers. Ook is er meer aandacht voor creditmanagement dan voorheen. Dat blijkt uit een onderzoek van bedrijfsinformatiespecialist Graydon.

Doordat afnemers sneller betalen, beschikken leveranciers over meer liquiditeit en zijn ze eerder in staat aan hun financiële verplichtingen te voldoen. “Toch moeten we vaststellen dat bijna anderhalve maand moeten wachten op het betalen van een factuur voor veel ondernemers nog steeds erg lang is. Het verder omlaag brengen van deze betaaltermijn is onontbeerlijk voor een financieel gezonde onderneming”, stelt Hans-Peter Vloemans, salesmanager bij Graydon in een schriftelijke toelichting.

Record sinds 2002
De gemiddelde betaling na 42,5 dagen is een absoluut record sinds het bureau in 2002 begon met de metingen. Een jaar geleden bedroeg de betaaltermijn nog 44,2 dagen, schrijft FD.nl. De zakelijke dienstverlening betaalt het snelst met 38,7 dagen, gevolgd door de land- en tuinbouw en de IT- en telecomsector.

Overheid blijft achter
Bij de overheid blijven de rekeningen juist langer liggen. “De overheid stond al niet bekend als snelle betaler en in plaats van verbetering, blijkt uit onze nieuwe studie dat de overheid er – in vergelijking met vorig jaar – nog twee dagen langer over doet om haar rekeningen te betalen”, vertelt Vloemans. De termijn van de overheid bedraagt nu 48 dagen, tegen 46 dagen een jaar geleden.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres