Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Bedrijven krijgen certificaat voor duurzaam beton

Certificeringsbedrijf Kiwa heeft de eerste certificaten voor BetonBewust|CSC uitgereikt aan drie bouwconcerns. Deze bedrijven kunnen daarmee aantonen dat het beton dat zij produceren en inkopen, voldoet aan strenge eisen op het gebied van duurzaamheid. Dat meldt Duurzaambedrijfsleven.nl.

Kiwa heeft de certificaten uitgereikt aan betonmortelfabrikanten Mebin en CRH/Cementbouw en producent van kanaalplaatvloeren VBI. De bedrijven voldoen aan de eisen op het gebied van verantwoorde herkomst van materialen en grondstoffen, kwaliteit, milieumanagement en minder milieubelasting. De bedrijven houden bij de productie en gebruik van het betonproduct ook rekening met mensenrechten, veiligheid, impact op de omgeving en arbeidsomstandigheden.

Duurzaamheid volgens Van Weele
Duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol binnen Inkoop. In een eerder artikel op InkopersCafe.nl stelde Arjan van Weele, hoogleraar inkoopmanagement, dat duurzaamheid binnen inkoop belangrijke productvernieuwingen teweeg kan brengen. Leveranciers bepalen 20 tot 40 procent van de totale milieuvoetafdruk van een onderneming. Van Weele vindt daarom dat, als een onderneming zich gaat focussen op duurzaamheid, de afdeling Inkoop hier ook bij betrokken moet zijn. De uitdaging is om samen met je leveranciers veel schoner te produceren. Voor de drie bouwconcerns is het BetonBewust|CSC-certificaat al een stap in die richting.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres