Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Bedrijven hebben na het coronavirus 'betere' leveranciers gevonden

Volgens onderzoek van logistiek bedrijf One World Express heeft twee vijfde (41 procent) van de bedrijven ‘nieuwe, betere’ leveranciers gevonden door de coronacrisis. Uit het onderzoek blijkt ook dat voor meer dan de helft (57 procent) van de Britse bedrijven de uitbraak een ‘stimulans’ was voor positieve veranderingen in hun bedrijfsmodel. Dit bericht het Britse Supply Management.

Het onderzoek vond plaats onder 502 senior besluitvormers bij Britse bedrijven. Het laat zien dat meer dan een derde (35 procent) nu met goedkopere leveranciers werkt dan die waarmee ze eerder samenwerkten. Volgens Atul Bhakta, CEO van One World Express, blijkt uit het onderzoek hoe de coronacrisis bedrijven heeft gedwongen hun bedrijfsmodellen en toeleveringsketens opnieuw te evalueren. “Daardoor ze kunnen ze vervolgens verbeteringen aanbrengen in de manier waarop ze werken.”

Groei omzet
Ruim een derde (36 procent) van de ondervraagden zegt dat bedrijven in hun toeleveringsketen sinds maart gesloten zijn. Ook geeft meer dan de helft (56 procent) aan dat ze de manier waarop ze hun product of dienst leveren, hebben moeten veranderen. Verder denkt iets meer dan de helft (52 procent) dat hun omzet in de tweede helft van 2020 gaat groeien.

Uitdagingen van de pandemie
“Het belangrijkste is dat er een tastbaar gevoel van optimisme komt bij bedrijfsleiders. De meerderheid is ervan overtuigd dat hun bedrijf een positieve tweede helft van het jaar zal meemaken, wat in schril contrast staat met de kommer en kwel van slechts drie maanden geleden.

Waar het nu om gaat, is dat bedrijven niet zelfgenoegzaam worden, maar blijven zoeken naar nieuwe kansen te midden van de uitdagingen van de pandemie. Ze moeten ernaar streven om te draaien, zich aan te passen en te groeien”, meent Bhakta.

Bron: Supply Management

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang gratis E-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang het e-book 'De 6 juridische topics bij de inkoop van IT'.
close-link