Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Bedrijven hanteren betaaltermijn van 30 dagen

Bedrijven die deelnemen aan Betaalme.nu hanteren een betaaltermijn van uiterlijk 30 dagen. Het gaat hier om facturen van 80.000 leveranciers uit het MKB. Dit blijkt uit het eerste rapportage van het eerste halfjaar van Betaalme.nu.

Betaalme.nu wil zorgen dat het geld, dat opgesloten zit in openstaande facturen, vrij wordt gemaakt voor MKB. Hiervoor moeten bedrijven hun facturen sneller betalen. De grote bedrijven en organisaties die deelnemen geven daarom in een eigen manifest aan wat zij doen om dit te bereiken en beloven ze dat ze geregeld over de naleving daarvan rapporteren. Een betalingsachterstand zorgt voor MKB-bedrijven voor tegenvallers. Daarom zet ook de overheid zich via Betaalme.nu in om kortere betaaltermijnen te bevorderen.

Rapport
Uit het rapport blijkt dat de meeste Betaalme.nu-deelnemers een betaaltermijn van 30 dagen voor hun kleinste leveranciers hanteren. Dit zijn de bedrijven waar ze jaarlijks voor maximaal 50.000 euro inkopen. Bij elkaar opgeteld gaat het op jaarbasis om een half miljard euro aan facturen van ongeveer 80.000 leveranciers uit het MKB. 79 procent daarvan werd sinds november vorig jaar binnen 30 dagen betaald. De eerste rapportage van Betaalme.nu is vooral een vertrekpunt, omdat er nog niets vergeleken kan worden.

Initiatief
Betaalme.nu is gelanceerd in november 2015 en wordt door middel van subsidie gesteund door het ministerie van Economische zaken. Het initiatief kwam vanuit Heineken, Randstad, FrieslandCampina en Jumbo. De bedrijven streven ernaar om binnen vier jaar 500 van de 1000 grootste bedrijven te binden aan Betaalme.nu. Op die manier kan er 2,5 miljard euro uit openstaande facturen worden vrijgemaakt voor het Nederlandse MKB.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres