Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Bedrijven betalen rekening steeds sneller

Grote bedrijven betalen midden- en kleinbedrijven steeds sneller. Dat blijkt uit een onderzoek van bedrijfsinformatieverzamelaar Graydon. In gemiddeld 40,6 dagen betalen grootbedrijven in Nederland hun rekening aan een mkb’er. Dat meldt het Financieele Dagblad.

De grote bedrijven staan al enkele jaren zowel politiek als maatschappelijk onder druk om hun betaalgedrag te verbeteren. Zo is er afgelopen juli een nieuwe wet van start gegaan die grootbedrijven verplicht om de rekening aan mkb’ers binnen zestig dagen te voldoen.

Daling zet door
Volgens Graydon was er al sprake van een daling van de betalingstermijnen, maar deze zet zich nu door. Grote Nederlandse bedrijven betalen hun rekeningen na gemiddeld 40,6 dagen. Mkb’ers doen er iets langer over en betalen de grote bedrijven na gemiddeld 41,5 dagen. Twee jaar geleden was dat nog 42,5 dagen.

Verschillen sector
Volgens het onderzoek van Graydon zijn er per sector en per regio grote verschillen te zien. Zo doen transport- en energiebedrijven er relatief lang over om hun facturen te betalen, namelijk 44,3 en 44,0 dagen. De zorg- en vastgoedsector betaalt juist weer snel, 38,7 dagen.

Zeeland betaalt snel
De snelst betalende provincie is Zeeland en betaald na gemiddeld 37,7 dagen. Bedrijven uit Flevoland doen er, volgens het onderzoek, vijf dagen langer over dan Zeeland om hun rekeningen te betalen.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres