Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Bedrijfsmotorvoertuigenpark groeit snel

Logistiek.nl meldt naar aanleiding van cijfers van het CBS een grote groei van het aantal wegvoertuigen in 2018. Daarbij steeg het aantal trekkers voor oplegger en bestelauto’s verhoudingsgewijs het snelst. Begin 2019 had Nederland 12,7 miljoen wegvoertuigen. Dat waren er 227 duizend meer dan een jaar eerder.

Bedrijfsmotorvoertuigen
Het aantal bedrijfsmotorvoertuigen nam in een jaar tijd met ruim 3 procent toe tot 1,1 miljoen op 1 januari 2019. Bestelauto’s reden met ruim 900 duizend voertuigen verreweg het meeste rond (81 procent). Binnen de groep bedrijfsmotorvoertuigen steeg het aantal trekkers voor oplegger in 2018 het meest, namelijk met 4 procent tot ruim 80 duizend. Deze trekkers zijn na de bestelauto’s de grootste groep bedrijfsmotorvoertuigen. Verder waren er op 1 januari ruim 8,5 miljoen personenauto’s. Dat was 1,9 procent meer dan een jaar terug.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres