Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Banken presenteren Ideal als nieuwe betaaloplossing op internet

In Nederland komen de banken medio 2005 tot een gemeenschappelijke standaard voor internetbetalen. Monika Milz van de Rabobank onthulde de naam van dit initiatief. Ideal (met zowel de betekenis van ‘ideaal’ als ‘ik handel’). op het eNederland congres in Zeist. Met dit systeem willen de banken aansluiten bij het vertrouwen dat klanten van internetbankieren al hebben in hun eigen bank. In de toekomst kan een klant via de Ideal knop op de website van een winkelier naar de site van de eigen bank. waar hij op de vertrouwde manier kan betalen alvorens teruggeleid te worden naar de website van de winkelier. De verkoper krijgt vervolgens een gecertificeerd bericht dat de betaling is ontvangen. Meido2005 moet het gehele systeem gereed zijn.

Lennert de Rijk (manager Finance & Control Kijkshop) is erg blij met het plan van de banken voor een gezamenlijke online betaalmethode. De perceptie van de consument is namelijk nog steeds dat online betalen in het algemeen en gebruik van creditcards in het bijzonder onveilig zou zijn. Cre?ren van vertrouwen is de sleutel tot een grotere doorbraak van online winkelen. Ook uit recent onderzoek van Multiscope blijkt dat 79% van de internetters online betalen op dit moment nog als onveilig ziet. Uit het onderzoek blijkt ook dat juist deze groep vertrouwen heeft in het Ideal initiatief.

Ook de digitale acceptgiro. een andere wens van Thuiswinkel.org. wordt een feit met de opkomst van Electronic Bill Presentment & Payment. (EBPP): papieren facturen worden vervangen door een digitale factuur in de thuisbankieromgeving van de klant. die deze kan bekijken en meteen ook betalen. Er is een duidelijke vraag hiernaar zowel vanuit de online winkeliers als vanuit de klanten. Ook TPG Post speelt in op deze ontwikkelingen en begint in 2005 een initiatief samen met de Rabobank. Ook hier staat het begrip vertrouwen weer bovenaan: de klant moet zijn facturen gepresenteerd krijgen in de vertrouwde en herkenbare online omgeving van de bank.

De tendens van banken is nog wel om nationaal aan het werk te gaan. maar ook in Eruopa wordt gewerkt aan een blauwdruk voor grensoverschrijdende e-payments. Een eerste blauwdruk van de Europese situatie zou medio 2005 gereed moeten zijn.

Bron: ECP.nl

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres