Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

BAM wil circulair inkopen in de bouw stimuleren

BAM heeft een platform ontwikkelt waar bedrijven gerecyclede producten voor in de bouw kunnen inkopen. Het bouwbedrijf hoopt zo andere bedrijven te stimuleren om circulair te werken. Circulariteit speelt al jaren een belangrijke rol bij BAM. Dat meldt Cobouw.nl.

BAM wil opdrachtgevers stimuleren om circulair te werken met het nieuwe Circular Building Platform (CBP)-systeem. Dit is een soort marktplaats waar tweedehands producten voor de bouw kunnen worden ingekocht. Het CBP-systeem is bedacht tijdens het bouwen van Circl, het circulaire paviljoen van ABN AMRO. Tijdens de bouw van het paviljoen was het lastig om bijvoorbeeld wanden neer te zetten van hergebruikte puien. Deze waren namelijk moeilijk te verkrijgen. Rutger Sypkens, manager commercie en planontwikkeling en een van de bedenkers van het systeem, merkte dat het tijdens de bouw makkelijker zou zijn als er een marktplaats was waar je hergebruikte bouwmaterialen kon vinden. Dat zou namelijk veel tijd, geld en moeite besparen.

Circulair Building Platform
Met die gedachte is het CBP-systeem opgericht. De bedoeling van het systeem is dat eigenaren daar producten op zetten uit panden die gesloopt of gerenoveerd moeten worden. Elk product krijgt een productpaspoort mee. Daarop is informatie te vinden over bijvoorbeeld de fabrikant en de productcode. Ook kunnen gebruikers van het systeem zien wat de conditie van het product is, hoe het gedemonteerd kan worden en wanneer het onderdeel beschikbaar is. Voor de eigenaren van de onderdelen is er ook een voordeel. Zij verdienen namelijk aan de verkoop van hun onderdelen, in plaats van dat zij het naar de stort brengen.

Bouwers en opdrachtgevers stimuleren
BAM hoopt dat dit systeem bouwers en opdrachtgevers stimuleert om meer producten van de sloop redden en circulair gaan denken. Het platform zal binnenkort gelanceerd worden.

 

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres