Magnifying glass Close

Babymelkpoeder bij?

Nederlandse Chinezen kopen massaal babymelkpoeder in bij Nederlandse drogisterijen. De babyvoeding zou op illegale wijze tegen hoge prijzen worden doorverkocht aan China.

Er een levendige handel ontstaan in babymelkproducten van de merken Nutrilon en Friso. Nutricia, de producent van Nutrilon, heeft aan NRC Handelsblad laten weten dat de productie van melkproducten met tientallen procenten is verhoogd. Verkoopdirecteur Niels Bontje vermoedt dat veel pakken naar China worden gestuurd om daar doorverkocht te worden.

Vervuild
China heeft geen vertrouwen meer in de babymelkpoeder uit eigen land na het grote aantal schandalen van de afgelopen jaren. Door vervuild melkpoeder zouden zes kinderen zijn omgekomen. Steeds meer Nederlandse Chinezen kopen daarom meerdere pakken melkpoeder tegelijk in om deze vervolgens naar China te sturen. De run op babymelkpoeder zorgt ervoor dat steeds meer Nederlandse winkels een tekort hebben aan dit product. In verschillende Nederlandse drogisterijen hangen inmiddels bordjes met de mededeling dat elke klant maar een beperkt aantal pakken mag kopen.

Niet blij
Ondanks de stijgende verkoopcijfers is Nutricia niet blij met de ontwikkeling. Het product is bestemd voor de Nederlandse markt en bevat dus enkel een Nederlandse bereidingswijze die Chinezen niet kunnen lezen. Bovendien voldoet de samenstelling niet aan de eisen die de Chinese overheid voorschrijft.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen

of met e-mailadres