Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Australië waarschuwt voor dalende prijs ijzererts

De Australische centrale bank heeft gewaarschuwd voor een daling van de prijs van ijzererts. In China heeft de vraag naar de grondstof voor staal een piek bereikt. Dat heeft de bank berekend. Australië is erg afhankelijk van de ijzerertsmarkt. Dat meldt het Financieele Dagblad.

Dit blijkt uit de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Australische centrale bank. Daarin staat dat China het hoogtepunt heeft bereikt als het gaat om de staalconsumptie. Volgens de bank zal dit gaan zorgen voor een daling van prijzen van ijzererts. China is namelijk een grootverbruiker van metalen en had altijd veel invloed op de ijzerertsprijs.

Daling
Deze waarschuwing bleek al meteen een stempel te drukken. Handelaren leken alvast een voorschot te nemen op de verwachte daling van de vraag. De prijs van een ton ijzererts voor levering in de Chinese havenstad Qingdao zakte met ruim 4 procent naar 68,85 dollar. Dat is de grootste daling sinds mei en de prijs is daarmee weer terug op het niveau van eind juli. En dat terwijl de Australische bank niet had aangegeven wanneer en met welk percentage de prijzen zouden gaan dalen.

Grootste exporteur
Australië is de grootste exporteur van ijzererts en wordt op de voet gevolgd door Brazilië. De economie in Australië is erg afhankelijk van ijzererts en een beweging in de prijs kan dan ook veel invloed hebben op de Australische dollar. Het is daarom logisch dat centrale bankiers veel belangstelling hebben voor deze grondstof.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres