Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Asics richt zich op duurzaam chemicaliëngebruik

Asics, een sportkledingmerk uit Japan, heeft een strategisch partnership gesloten met het Zwitserse bedrijf Bluesign Technologies. De sportkledingproducent wil zo het gebruik van duurzame materialen en chemicaliën in zijn productieproces versnellen. Dat meldt Duurzaambedrijfsleven.nl.

Asics past hiervoor het Bluesign-systeem chemcialiënmanagement toe in zijn gehele supply chain. Het Bluesign-systeem wordt wereldwijd door vijfhonderd bedrijven gebruikt en gaat het gebruik van schadelijke substanties vanaf het begin van het productieproces tegen. Daarnaast zet het systeem standaarden voor een milieuvriendelijke en veilige textielproductie.

Tools
Het systeem maakt gebruik van verschillende tools. Zo zal Asics de bluefinder- en blueguide-tool toe gaan passen. Bluefinder zorgt ervoor dat leveranciers een database van chemicaliën kunnen raadplegen die de bluesign-goedkeuring hebben ontvangen. Door de blueguide-tool te gebruiken, wordt Asics ondersteund bij het selecteren van duurzame materialen.

Duurzame materialen
Op deze manier krijgen de sportkledingproducent en zijn leveranciers toegang tot een selectie van duurzame materialen, stoffen en accessoires die zijn geproduceerd in geverifieerde fabrieken die gebruik maken van veilige chemicaliën.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres