Magnifying glass Close

Arnhem verkoopt milieuvriendelijk energiesysteem

De gemeente Arnhem verkoopt het milieuvriendelijke energiesysteem dat het ontwikkelde voor het nieuwbouwgebied Arnhem Centraal aan het waterbedrijf Brabant Water NV. Morgen vindt de overdracht plaats. meldt NEVI.nl.Het gaat om een Koude- en WarmteOpslag-systeem (KWO). een ondergronds systeem dat zowel het NS-station als woningen. winkels en kantoortorens in de buurt van het station voorziet van koeling en verwarming. De gemeente verkoopt het systeem omdat langdurige exploitatie niet onder haar taken valt. Brabant Water is gekozen om haar ervaring met grootschalige KWO-systemen.

Het Arnhemse KWO-systeem bevat acht bronnen die zich bevinden op 170 meter diepte. De kou wordt in vier putten opgeslagen. de warmte in de andere vier. De bronnen zijn met elkaar en de gebouwen verbonden via leidingen. De opslag van kou en warmte en de toevoer naar de bebouwing wordt geregeld door een warmtewisselaar.

Het KWO-systeem is door de gemeente ontwikkeld in het kader van het klimaatbeleid. Arnhem wil haar CO2-uitstoot met de helft verminderen. In het project Arnhem Centraal wol de gemeente tenminste tien procent duurzame energie gebruiken. 

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres