Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Apple zegt vaarwel tegen 10 smelterijen en raffinagebedrijven

Apple heeft in 2017 haar leveranciers verzocht om in ieder geval 10 smelterijen en raffinagebedrijven van conflictmineralen uit de supply chain te halen. Het gaat hier om de basisproducenten van onder andere tin, goud en tantalum. Dit blijkt uit een door Apple opgesteld rapport ‘Conflict Minerals Report 2017’.

Apple wil deze bedrijven uit de supply chain halen, omdat ze niet mee willen werken aan een onderzoek van een onafhankelijke derde partij. In het rapport is een lijst opgenomen met 250 westerse en niet-westerse bedrijven die wel mee hebben gewerkt aan het onderzoek. Ook is er een lijst met 59 bedrijven die niet langer onderdeel zijn van de supply chain van Apple, maar wel meededen met het onderzoek.

Daarnaast heeft Apple ook stappen gemaakt naar betere werkomstandigheden voor de arbeiders in de supply chain. Zo waren er vorig jaar nog 44 gevallen van schending van de mensenrechten in de keten van Apple. 33 daarvan hadden te maken met te lange werkdagen en -weken. Dit wil Apple nu veranderen. Toeleveranciers mogen hun werknemers daarom niet langer dan 60 uur per week laten werken. Daarnaast moeten ze eens per zeven dagen vrij hebben en is verplicht overwerken verboden.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres