Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Apple wil halfgeleiders in de VS laten produceren

Technologiebedrijf Apple gaat halfgeleiderchips afnemen van een fabriek in de Amerikaanse staat Arizona als onderdeel van inspanningen om de leveringszekerheid te verbeteren. Dit is te lezen op de site van Supply Management.

“We hebben al besloten om chips in te kopen van een ​​fabriek in Arizona. Deze fabriek start in 2024, dus we hebben nog ongeveer twee jaar voor de boeg. En ik ben zeker dat we ook uit Europa zullen afnemen als de plannen daarvoor duidelijker worden. Ik denk dat je uiteindelijk een aanzienlijke investering in capaciteit zult zien in zowel de VS als Europa om de productie van silicium te verplaatsen”, aldus CEO Tim Cook van Apple.

Herinrichting toeleveringsketens

De verhuizing van de productie van Apple vindt plaats, omdat het bedrijf zijn toeleveringsketens wil herinrichten buiten China, waar de iPhone-productie door lockdowns is getroffen. Tegelijk stimuleert de Amerikaanse regering met 52 miljard Amerikaanse dollar de onshore-productie van halfgeleiders om de afhankelijkheid van Chinese en Taiwanese productie te verminderen. Veel Amerikaanse subsidie zal waarschijnlijk ten goede komen aan TSMC, ’s werelds grootste chipmaker uit Taiwan. Dit bedrijf wil een chipfabriek van 12 miljard dollar bouwen in Arizona. Apple krijgt momenteel zijn chips van TSMC in Taiwan, maar heeft geprobeerd een deel van de iPhone 14-productie naar India en Vietnam te verplaatsen.

Bron: Supply Management

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang een gratis e-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Zo krijg je het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang je het e-book 'ICT-contracten & contract-management: tips, trucs en juridische valkuilen.'