Magnifying glass Close

Apple opnieuw koploper in Supply Chain

Fabrikant Apple heeft de beste supply chain ter wereld volgens AMR Research. Het is de derde keer op rij dat Apple de trotste aanvoerder is van de lijst met daarin de 25 bedrijven met de beste supply chain.

Apple slaagde erin om operational exellence en innovation excellende bij elkaar te brengen, aldus de analisten van AMR. En dat in één van de meest competitieve markten van de wereld. ‘Apple heeft zijn supply chain ongevormd tot een value chain door te beginnen bij de klantervaring en dat als leidraad te gebruiken bij het ontwerpen van zijn netwerk van partners’, luidt het oordeel. AMR is onder de indruk van de snelheid waarmee Apple erin slaagt snel productievolumes van hardware en software op- en af te bouwen. Het bedrijf doet dit onder andere door verticaal te integreren met toeleveranciers. ‘Apple heeft volledige controle over alle strategische knooppunten binnen zijn waardeketen.’

Aandacht voor Supply Chain
Eerder winnaars van de AMR Supply Chain Top 25 waren Dell en Nokia. Ook Procter & Gamble wordt op de website van AMR specifiek genoemd. Deze leverancier van consumentenproducten staat al zes jaar in de top 5, dit jaar zijn ze nummer 2. Apple blijft hen overigens ver voor. Het jaarlijkse onderzoek van AMR Research, dat sinds vorig jaar eigenaar is van Gartner, wil meer aandacht voor supply chain en toetst daarom ieder jaar de supply chain in het bedrijfsleven over de hele wereld. Op basis van financiële cijfers en op basis van de mening van onafhankelijke experts werd dit jaar voor de zesde keer de lijst opgesteld.

Partner van Inkoperscafé

Wil je alles weten over je mogelijkheden als inkoper bij ?

Ontdek het nu!
Partner van Inkoperscafé

Wil je alles weten over je mogelijkheden als inkoper bij ?

Ontdek het nu!

Reacties

Partner van Inkoperscafé

Wil je alles weten over je mogelijkheden als inkoper bij ?

Ontdek het nu!
Sluiten

Inloggen

of met e-mailadres