Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Apple investeert in zonne-energie

Apple gaat investeren in nieuwe zonne-energieprojecten in China, die samen goed moeten zijn voor een vermogen van meer dan 200 megawatt. Daarmee wil het bedrijf de CO2-uitstoot van zijn leveranciers in China compenseren. Apple heeft al twee andere zonneparken in China die goed zijn voor 40 watt. Tegelijkertijd wil Apple samen met leveranciers, waaronder iPhone-fabrikant Foxconn, werken aan zonne-, wind- en waterenergieprojecten die samen goed moeten zijn voor nog eens 2 gigawatt.

“Klimaatverandering is een van de grootste uitdagingen van onze tijd, en de tijd voor actie is nu”, stelt Apple-bestuursvoorzitter Tim Cook. “Wij geloven er heilig in dat we de wereld beter moeten achterlaten dan hoe we hem aantroffen en hopen dat veel andere leveranciers, partners en andere bedrijven zich bij ons aansluiten bij deze belangrijke inspanning.”

De plannen van Apple zijn onderdeel van de ambitie van het bedrijf om CO2-uitstoot terug te dringen, schrijft RTLnieuws. Leverancier Foxconn gaat voor 2018 zonneparken bouwen die goed moeten zijn voor 400 megawatt. De fabrikant heeft volgens Apple toegezegd om uiteindelijk net zoveel duurzame energie op te zullen wekken, als nodig is voor de iPhone-productie in de fabriek in Zhenzhou.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres