Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Apple focust op duurzaamheid

Apple investeert verder in duurzaamheid. Eerder maakte het bedrijf al bekend te gaan investeren in nieuwe zonne-energieprojecten in China. Nu gaat Apple zich ook richten op recycling. Tijdens een persconferentie presenteerde Apple de robot Liam. Deze is in staat Apple-producten netjes uit elkaar te halen, zodat de onderdelen hergebruikt kunnen worden.

Het bedrijf streeft er ook naar om de kantoren duurzaam te maken, door middel van zonne-, water- en windenergie. In veel landen wordt al groene stroom gebruikt. Vanwege de vele leveranciers in China en de bijkomende vervuiling, heeft Apple geïnvesteerd in zonne-energieprojecten in het land. Daarmee wil het bedrijf de CO2-uitstoot van zijn leveranciers compenseren.

Vorig jaar introduceerde Apple tevens een ‘audit’ voor leveranciers op het gebied van werkcondities en milieuvriendelijkheid. Leveranciers moeten eerst akkoord gaan met de gedragscode en verantwoordelijkheidsnormen van Apple. Hierin staan vereisten voor werkcondities, mensenrechten, gezondheid, veiligheid, milieu, managementsystemen en ethiek. Daarna wordt er een risicobeoordeling uitgevoerd, voordat het contract met de leverancier wordt getekend. Na het tekenen van het contract wordt er een team naar de fabrieken gestuurd om ‘hands-on begeleiding’ te verlenen.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres