Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

‘Andere vorm van globalisering’ vereist nieuwe inkoopvaardigheden

Organisaties die de wereldwijde verstoring van de toeleveringsketen succesvol willen aanpakken, zullen meer verantwoordelijkheid moeten delegeren aan inkoopteams. Dit stelden deskundigen tijdens het World Economic Forum in Davos. Zo meldt het Britse Supply Management.

Bij dat delegeren is het nodig dat inkoopteams hun vaardigheden verbeteren, de impact van verstoringen begrijpen en supply chains effectief beheren. Kumar M. Birla, groepsvoorzitter van multinationaal conglomeraat de Aditya Birla Group, zei dat het naast training voor inkoop nodig is om de zichtbaarheid van de toeleveringsketen te vergroten met digitalisering en het variëren van leveranciers.

Verschuiving in globalisering
Frank Appel, CEO van Deutsche Post DHL, stelde in Davos dat globalisering simpelweg te gemakkelijk en te goedkoop is om het vanwege verstoringen te stoppen. Hij benadrukte dat consumenten niet om verantwoord geproduceerde producten zouden geven als ze er een twee keer zo hoge prijs voor moesten betalen. “Het loonkostenverschil, het productiviteitsverschil: globalisering heeft de wereld geholpen om rijker te worden, om meer mensen uit de armoede te halen, en dat zal volgens mij zo blijven”, aldus Appel. Ook Carmine Di Sibio, CEO van Ernst & Young, benadrukte dat globalisering zal blijven bestaan. “We zijn veel te verbonden, economisch en technologisch gezien, om globalisering te laten verdwijnen. Rusland-Oekraïne zorgt voor een verschuiving, in termen van globalisering zorgen geopolitieke problemen met China voor een verschuiving. Isolationisme werkt niet.”

Bron: Supply Management

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang gratis E-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang het e-book 'De 6 juridische topics bij de inkoop van IT'.