Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Amerikaanse verkiezingsuitslag zorgt voor stijging koperprijs

De prijs voor koper stijgt al twee dagen op rij. Donderdag stond de prijs aan het einde van de dag op 5623 dollar per ton, een prijsstijging van vijf procent. Op woensdag ging de koperprijs ook met drie procent omhoog, schrijft het FD. Het basismetaal wordt onder andere toegepast voor elektriciteitsnetwerken en in de bouw.

Het FD ziet als oorzaak de overwinning van Donald Trump in de Amerikaanse verkiezingen. Trump heeft aangekondigd flink in te willen zetten op het opknappen van de Amerikaanse infrastructuur. Hierbij zal veel koper gebruikt worden, wat gebruikt zou kunnen worden om oude en slecht onderhouden waterleidingen te vervangen. Op die toekomstige vraag spelen beleggers in door massaal termijncontracten in te slaan.

Koper was een tijdje een vergeten metaal. Enkel jaren geleden schoten de prijzen omhoog, om daarna weer even hard te kelderen toen de economie van China afkoelde. Er lijkt nu verbetering te komen in de verhouding tussen vraag en aanbod. Het aanbod blijft nu gelijk, terwijl de vraag vanuit China ook toeneemt. Dat laat ABN Amro weten.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres