Magnifying glass Close

Amerikaanse CPO verdient gemiddeld 272.979 dollar

Amerikaanse inkopers zijn er vorig jaar iets op vooruit gegaan qua salaris. Vooral in het bank- en verzekeringswezen verdient men nog altijd goed. Vrouwen op elk functieniveau worden nog altijd aanzienlijk lager beloond dan hun mannelijke collega’s.

Uit Amerikaans salarisonderzoek onder 885 inkopers door de Institute for Supply Management (ISM) blijkt dat salarissen in 2012 met 1,5 procent zijn gestegen. Het gemiddelde salaris binnen supply management was 103.700 dollar (72.590 euro tegen een koers van 0,70 euro). Bonussen zijn hierbij inbegrepen. Ongeveer 78 procent van de respondenten geeft aan een salarisverhoging te hebben gehad, bij 17 procent is het salaris gelijk gebleven en 5 procent meldt een lager getal op het loonstrookje.

Startsalaris is 51.578 dollar

Een Amerikaanse CPO streek in 2012 gemiddeld 272.979 dollar op. Bij een VP of Procurement (of functie van gelijksoortig niveau) was dit 217.099 dollar. De Director of Procurement ging met 144.782 dollar naar huis, bij een Manager of Procurement was dit 102.339 dollar en een ervaren Procurement Specialist verdiende 77.621 dollar. Het gemiddelde startsalaris voor een beginnende Procurement Specialist bedroeg 51.578 dollar.

Opvallend is dat de inkomenskloof tussen mannen en vrouwen gelijk is gebleven. Er is nog altijd een groot verschil tussen wat beide sekses op elk functieniveau verdienen. Van een verschil van bijna 180.000 dollar op CPO-niveau tot 12.000 dollar voor ervaren inkoopmanagers (Procurement Specialist). Dit is een consistent beeld met eerdere salarisstudies. Het aantal jaren ervaring dat een inkoper (m/v) heeft, brengt hier geen verschil in.

Inkoper bank boert goed

Volgens ISM behoeft het salarisverschil tussen mannen en vrouwen meer onderzoek om de oorzaken ervan te kunnen doorgronden. Wie overigens, ongeacht ervaring, functieniveau en geslacht, het meeste wil verdienen als inkoper, kan in de Verenigde Staten het best aan de slag gaan in het bank- en verzekeringswezen. Gemiddeld liggen salarissen hier op ongeveer 132.000 dollar. In de horeca (hotels en restaurants) is het gemiddelde salaris aanmerkelijk lager: 72.000 dollar.

Partner van Inkoperscafé

Wil je alles weten over je mogelijkheden als inkoper bij ?

Ontdek het nu!
Partner van Inkoperscafé

Wil je alles weten over je mogelijkheden als inkoper bij ?

Ontdek het nu!

Reacties

Partner van Inkoperscafé

Wil je alles weten over je mogelijkheden als inkoper bij ?

Ontdek het nu!
Sluiten

Inloggen

of met e-mailadres