Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Alternatieve leveranciers moeten supply-chain-risico’s intomen

De coronapandemie heeft bij 56 procent van de organisaties voor een verstoring van de supply chain gezorgd. De belangrijkste oorzaken ervan zijn vertragingen in de bevoorrading (45%), logistieke problemen (34%) en beperkingen van de internationale handel (24%). Bedrijven zoeken nu massaal naar alternatieve leveranciers. Zo laat onderzoek zien van certificatie-instelling DNV GL Business Asssurance onder 1142 organisaties, waarover Supply Chain Magazine bericht.

Vanwege de verstoringen wil maar liefst 57 procent van de organisaties de supply chain versterken en verbreden via samenwerking met nieuwe leveranciers. Daarnaast pogen ze de gevolgen van de pandemie te beperken door digitalisering (36%), aangepaste leverancierscriteria (36%) en een evaluatie van de aanpak van het voorraadbeheer (36%).

Samenwerking met bestaande leveranciers
Verder blijkt uit het onderzoek dat organisaties actief en constructief samenwerken met bestaande leveranciers voor het vinden van pragmatische oplossingen. Daarnaast identificeert en evalueert 77 procent van de organisaties de risico’s en identificeert 45 procent de maatregelen die risico’s beperken. Verder implementeert 42 procent maatregelen die de risico’s beperken en volgt 50 procent de uitgevoerde maatregelen op. Volgens DNV GL wijst dit op een mate van volwassenheid in het beheer van bestaande leveranciers. De certificatie-instelling beklemtoont dat het van essentieel belang is om leveranciers goed te leren kennen om op elk moment een volledig en veerkrachtig antwoord op een crisis klaar te hebben.

Bron: Supply Chain Magazine

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang gratis E-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang het e-book 'De 6 juridische topics bij de inkoop van IT'.
close-link