Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Alternatief voor palmolie verbetert toeleveringsketen

Het bedrijf C16 Biosciences heeft een biologisch alternatief ontwikkeld voor palmolie als onderdeel van een ‘missie om ontbossing te stoppen’. Hiervoor heeft het bedrijf 24 miljoen dollar aan financiering opgehaald. C16 Biosciences gebruikt microben voor het ‘brouwen’ van olie die palmolie in de bestaande palmolieketen kan vervangen. Zo bericht het Britse Supply Management.

Efficiëntere toeleveringsketen
Palmolie zit in bijna 50 procent van de producten in de schappen van supermarkten. Het gaat onder andere om zeep, shampoo, make-up, brood, ijs, pindakaas en koekjes. De palmolieproductie wordt ondertussen geassocieerd met de vernietiging van tropische regenwouden en de habitats van bedreigde diersoorten, waaronder orang-oetans, neushoorns en olifanten. De bioproductie van C16 Biosciences hangt echter niet af van ontbossing en leidt tot een betere controle over de olie-eigenschappen. Volgens het bedrijf levert dat een volledig traceerbare, efficiëntere toeleveringsketen op. Ruim 250 bedrijven en negen landen over de hele wereld hebben publiekelijk toegezegd te stoppen met het gebruik van niet-duurzaam gecertificeerde palmolie in hun toeleveringsketens.

Bron: Supply Management

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres