Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Alliander koopt meubilair in op basis van restwaardemodel

Alliander is van plan zijn kantoormeubilair in te kopen op basis van een restwaardemodel. Dit houdt in dat Alliander meubilair inkoopt en dat een leverancier aan het einde van de contractduur  het tegen een afgesproken percentage terugkoopt, meldt NEVI.

Alliander werkt hierbij samen met het bedrijf Gispen. Samen hebben ze een circulaire meetlat ontwikkeld. Hiermee kunnen ze bepalen of een merk of type meubel voldoet aan de circulaire eisen. Is er bijvoorbeeld sprake van een ‘klassieker’? Met andere woorden, is het product makkelijk opnieuw in te zetten zonder dat het veel waarde verliest?

Restwaarde
Daarnaast hebben Alliander en Gispen een restwaarde van ongeveer 20 procent afgesproken. Dit percentage moet beide partijen prikkelen om te zorgen voor waarde-behoud van het meubilair. Alliander moet netjes met het meubilair omgaan en Gispen moet voldoende onderhoud plegen.

Schiphol
Maar Alliander is niet het enige bedrijf dat op die manier werkt. Schiphol, Philips en Cofely zijn een samenwerking aangegaan voor circulaire verlichting. Schiphol huurt licht van Philips. Philips blijft daardoor eigenaar van de het licht en draagt, samen met Cofely, zorg voor de prestaties en levensduur.

Circulaire economie
De samenwerkingen die al deze partijen aangaan, dragen bij aan een circulaire economie. Verspilling van grondstoffen wordt tegengegaan door de herbruikbaarheid van producten en materialen te maximaliseren en waardevernietiging te minimaliseren.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres