Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Alleen nog maar groene stroom voor Schiphol

Schiphol Group koopt vanaf volgend jaar alleen nog maar duurzame energie in voor luchthavens. De luchtvaartonderneming wil alleen meer groene stroom dat opgewekt is in Nederland verbruiken. De stroom wordt ingekocht bij Eneco. Dat meldt Het Parool.

De eerste twee jaar zal de elektriciteit nog deels afkomstig zijn van bestaande Nederlandse windparken, maar vanaf 2020 wordt de stroom alleen nog maar vanuit nieuwe windparken geleverd. Het contract dat Eneco en Schiphol Group sloten is vijftien jaar geldig. De stroom wordt ook geleverd aan de andere vliegvelden die bij Schiphol Group horen, zoals Rotterdam-Den Haag, Lelystad en Eindhoven.

Eneco
Schiphol Group wil alleen nog maar Nederlandse groene stroom afnemen en is daarmee een van Eneco’s grootste klanten. De luchtvaartonderneming verbruikt ongeveer 200 Gigawattuur per jaar. Dat is gelijk aan het verbruik van een stad met 100.000 inwoners. Wat het contract ook bijzonder maakt, is de lange looptijd. Dat geeft Eneco de zekerheid die nodig is om te investeren in megawindparken, zoals de windparken die de komende jaren voor de Zeeuwse kust worden gebouwd.

Windpark Vianen
Beide partijen willen zo snel mogelijk, vanaf 2020 dus, alleen nog maar stroom van nieuwe parken afnemen. Dat leidt namelijk tot een toename van het aanbod van groene stroom in Nederland, in plaats van dat Schiphol stroom onttrekt van het bestaande duurzame energienetwerk. Het eerste park dat stroom gaat leveren aan Schiphol is windpark Vianen. Dat zal vanaf januari 2018 gaan gebeuren.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres