Magnifying glass Close

Alidis wordt grootste inkoopgroep Europa

De leden van de internationale inkoopgroep Core treden toe tot de inkoopalliantie Alidis. Daarmee ontstaat het grootste inkoopblok van Europa, met een jaaromzet van 140 miljard euro en 23.000 winkels.

De leden van Core zijn het Belgische Colruyt, het Zwitserse Coop en het Italiaanse Conad. Bij Alidis zijn het Duitse Edeka, het Spaanse Eroski en het Franse Groupement des Mousquetaires aangesloten. De transactie moet nog door verschillende kartelwaakhonden worden goedgekeurd, dat schrijft Distrifood.

Grote voordelen
Frans Colruyt, bestuurder van de supermarkt Colruyt, verwacht dat zijn bedrijf grote voordelen gaat halen uit de samenwerking. “Ik denk aan meer innovatie, variatie in het productaanbod en een nog betere prijs-kwaliteitverhouding voor zowel onze huismerken als voor de internationale merken.”

Verder dan inkoop
Het voordeel stopt volgens Colruyt niet bij de inkoop. “Door kennis en ervaring uit te wisselen, kunnen er synergieën ontstaan in domeinen zoals technologie, duurzaamheid, kwaliteit en winkelconcepten. Samen kunnen we ook beter inspelen op de snelle evoluties die de retailsector vandaag onder druk zetten. De productiefaciliteiten van verschillende partners kunnen er op termijn enkele afzetmogelijkheden bij krijgen”, aldus Colruyt.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres