Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Aldi transparant over herkomst vers-vleesproducten

Supermarktketen Aldi heeft een groot deel van zijn vers-vleesproducten voorzien van de zogeheten Aldi Transparantie Code (ATC). Daardoor kunnen consumenten zien waar het vlees vandaan komt. Deze ATC is een voorbeeld van blockchaintechnologie. Dat meldt Duurzaambedrijfsleven.nl.

In eerste instantie worden alleen de vers-vleesproducten voorzien van een ATC, maar Aldi ziet ook mogelijkheden bij andere productcategorieën als eieren en verse vis. In de nabije toekomst wil Aldi ook deze producten voorzien van een ATC.

Informatie over vleesproduct
De ATC kan je scannen met behulp van een QR-scanner op de smartphone, of je kan de code invoeren op het online platform transparantie.aldi.nl. Op deze manier wordt verschillende informatie over het product zichtbaar. Zo kan men bijvoorbeeld zien bij welke leverancier het vlees is ingekocht en waar het vlees verder verwerkt werd.

Blockchaintechnologie
De ATC is een voorbeeld van blockchaintechnologie. Dit is een innovatieve technologie die is komen overwaaien uit de financiële sector, maar steeds meer gebruikt wordt in de voedselindustrie. Met blockchaintechnologie is het makkelijk bij te houden welk traject een product doorloopt en wie er allemaal mee te maken heeft gehad. Door deze technologie te gebruiken, wordt de kans op fraude kleiner.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres