Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Albert Heijn weer in clinch met een leverancier

Albert Heijn heeft ruzie met een van zijn kaasleveranciers. Verschillende kazen van de merken Leerdammer, Boursin, La Vache qui rit en Port Salut zijn uit de schappen gehaald. De keten heeft een commercieel meningsverschil met het Franse familiebedrijf Bel Group en beide partijen zijn op dit moment niet meer met elkaar in gesprek, schrijft het FD.

Het is zeker niet de eerste keer dat Albert Heijn vecht met zijn leveranciers. De meeste conflicten gaan over de in- en verkoopprijzen van de producten. Zo kwam Aviko in 2016 nog in aanvaring met de supermarktketen vanwege zijn prijzen. Daardoor waren deze producten een tijdje niet verkrijgbaar.

Vorig jaar zorgde de fusie tussen Ahold en Delhaize ook voor conflicten. Het bedrijf wilde zijn leveranciers met terugwerkende kracht minder betalen voor hun producten. Delhaize betaalde soms wel 15 procent meer aan leveranciers dan Albert Heijn, van deze verschillen wilde Ahold Delhaize af. Vanzelfsprekend konden de leveranciers dit niet waarderen.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres