Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Albert Heijn opent eerste circulaire supermarkt

Albert Heijn heeft afgelopen week in Gouda de eerste circulaire supermarkt geopend. De supermarktgigant heeft voor de bouw hergebruikt staal, beton en gevelbekleding ingezet. Daarnaast zijn ook voor de bestrating en riolering gerecyclede materialen gebruikt. Het is de bedoeling dat in de toekomst meer AH-vestigingen op deze manier gebouwd gaan worden.

Volgens Duurzaam Bedrijfsleven staat duurzaamheid hoog op de agenda bij Albert Heijn. Zo wil het bedrijf dat al haar winkels in 2025 klimaatneutraal zijn. Daarom is het nu ook volop bezig met het verwijderen van de gasinstallaties in haar winkels. AH heeft hierdoor de uitstoot ten opzichte van 10 jaar geleden met 50% teruggedrongen.

Voorbeeld
Met de winkel in Gouda moet nu een volgende stap gezet worden. Het is de bedoeling dat dit bouwwerk een voorbeeld is voor toekomstige vestigingen. Volgens Anneke de Vries, senior vicepresident Real Estate, Construction & Franchise is dat een grote uitdaging voor haar bedrijf. Ze stelt dat Albert Heijn “het wiel aan het uitvinden is in de dagelijkse praktijk.”

Afval
De Taskforce Herijking Afvalstoffen, in het leven geroepen om de transitie naar de circulaire economie te versnellen, reageert verheugd op de nieuwe winkel. Voorzitter en oud-minister van Justitie Winnie Sorgdrager vindt dat afval uiteindelijk een grondstof moet zijn en stelt dat circulaire winkels uitstekend bij deze doelstelling passen.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres