Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Al 12,5 jaar het interessantste stamcafé

Wat ooit begon als een studieopdracht is van inkoopforum uitgegroeid tot volwaardige website, met maandelijks meer dan 35.000 bezoekers. InkopersCafe.nl viert zijn 12,5 jarig jubileum en spreekt oprichter Sander van den Broek over de ontwikkelingen door de jaren heen.

“Toen ik afstudeerde bij een inkoopcombinatie leerde ik het inkoopvak kennen”, vertelt Van den Broek. “Ik vond het heel raar dat er op het web nog weinig te vinden was voor inkopers. Zelfs de Wikipediapagina’s over inkoop waren tamelijk leeg. Dat is nu wel anders.”

Stamgasten
Als reactie op deze internetleegte begon Van den Broek inkoop.startpagina.nl. Naast linkjes naar verschillende websites, zat er ook een prikbordje op. “Een aantal stamgasten bleven terugkomen en vroegen op een gegeven moment naar meer mogelijkheden. Ze wilden graag bestanden uitwisselen en zaken achter een ‘slotje’ bespreken. Toen heb ik vervolgens in de avonduurtjes een site gebouwd. Dat was toen nog niet veel meer dan een forum met wat functionaliteiten eromheen. Een van de stamgasten stelde vervolgens InkopersCafe.nl voor als naam voor de virtuele ontmoetingsplaats. Zo is de site geboren.”

Kermisattracties
Inmiddels is InkopersCafe.nl bijna volgroeid. “Het begon met een forum. De mogelijkheid om nieuws te plaatsen, was er al wel, maar dit bleef nog erg beperkt. Met nieuws zijn we echt gestart in 2006. Eerst schreef een student naast zijn studie af en toe een bericht. Later is dat een redactiebureau geworden en sinds een jaar hebben we onze eigen redactie. Nieuws is de kern van de site. Daarnaast zie ik de website als een soort kermis met leuke attracties. Als we zorgen dat we onderdelen op de site hebben die inkopers interessant vinden, dan blijven ze terugkomen. Ieder jaar proberen we er één of twee attracties bij te maken.”

AanbestedingsCafe.nl
Een hoogtepunt in de 12,5 jaar InkopersCafe.nl, was de lancering van AanbestedingsCafe.nl. “We wilden de inkoopwereld en aanbestedingswereld scheiden, omdat dit qua nieuws toch vaak erg uiteen loopt”, vertelt Van den Broek. “Dit is nu bijna een jaar geleden. Met deze site zaten we na 7 maanden al op het niveau, wat ik pas na 2,5 jaar had verwacht. Het feit dat we daar nu al zo’n groei mee hebben bereikt, maakt het een hoogtepunt.”

Evenementen
“De stamgasten van de Startpagina zijn nog steeds in inkoopland actief. Wat ik leuk vond aan deze stamgasten, was dat het allemaal ‘gewone inkopers’ waren. Daar deed en doe ik het nog steeds voor. Een grote wens van me is om ook real-life evenementen te organiseren voor deze inkopers. Wellicht dat deze wens in de komende jaren in vervulling gaat!”

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties (1)

inkoperscafe gebruiker 17 oktober 2015 17:35 uur

Er is nu volop aanwezigheid van inkopers op internet, en steeds minder in organisaties. Dat is omdat de meerwaarde dáár niet duurzaam is aangetoond. Wellicht gaat het ons als bloggers beter af!

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres