Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

AI maakt vooral kostenbesparingen mogelijk in toeleveringsketen en productie

Met kunstmatige intelligentie of artificial intelligence (AI) zijn waarschijnlijk de grootste kostenbesparingen mogelijk in de toeleveringsketen en bij de productie. Zo komt naar voren uit actueel onderzoek van McKinsey, waarover Nevi bericht. McKinsey ondervroeg honderden respondenten over de voordelen die ze verwachten van de toepassing van AI en de gevolgen ervan voor hun organisatie.

Kostenbesparing inkoopproces
Het onderzoek laat zien dat 64 procent van de respondenten een kostenbesparing verwacht in de productie. Tegelijk schat 61 procent in dat een verlaging mogelijk is van de kosten van de planning van de toeleveringsketen. Volgens de onderzoekers zouden de besparingen in de toeleveringsketen (supply chain) het resultaat zijn van betere uitgavenanalyses en een verbeterde netwerkoptimalisatie. Nevi verwijst in dit verband naar de ervaringen van Manutan, een leverancier van kantoormeubilair. Samen met een start-upbedrijf ontwikkelde dit bedrijf een toepassing voor het automatisch verwerken van natuurlijke taal. Deze is gericht op het meer complexe en nauwgezette werk dat hoort bij het inkoopproces en daarbij het identificeren van producten. Het voordeel van zo’n taalanalyserende oplossing is dat een inkoopafdeling alle teksten kan interpreteren zonder dat de afdeling de taal hoeft te leren.

Bronnen: Nevi, Manutan

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres