Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Ahold bespaart €865 miljoen met inkoop

Ahold heeft afgelopen twee jaar €265 miljoen meer bespaard dan beoogd was. Deze positieve cijfers zijn vooral te danken aan de afdeling inkoop. Daarnaast heeft Ahold ook de organisatie efficiënter ingericht, met een strakkere en centralere aansturing. Dit jaar wil Ahold de kosten nog eens met €350 miljoen drukken, zo schrijft FD.nl.

Het nieuwe besparingsdoel werd afgelopen donderdag bekend gemaakt bij de presentatie van de jaarcijfers van Ahold. Het supermarktconcern wist tussen 2012 en 2014 €865 miljoen te besparen. Dat was aanzienlijk meer dan de beloofde €600 miljoen.

Bezuinigen op inkoopkosten
De bezuinigingen zijn vooral te vinden bij de inkoopkosten. De ketens, waaronder Stop&Shop en Giant, houden een eigen profiel, maar achter de schermen wordt de samenwerking geïntensiveerd, zo verklaarde James McCann, verantwoordelijk voor Ahold USA.

Marktpositie versterken
Het geld dat met de bezuinigingen wordt verdiend, wordt door Ahold ingezet om de marktpositie te versterken. Dit zet de winstgevendheid echter wel onder druk. De operationele marge bedroeg het afgelopen jaar 3,9 %, tegenover 4,2% een jaar eerder. “Het gaat erom een goede balans te vinden tussen kostenbesparingen en investeren in verdere groei”, aldus Ahold-CEO Dick Boer.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties (1)

inkoperscafe gebruiker 5 maart 2015 13:17 uur

Niets van terug gezien in de winkels...verdwenen in de zakken van AH

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang gratis E-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang het e-book 'De 6 juridische topics bij de inkoop van IT'.