Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Afzetprijzen Nederlandse industrie gestegen

De afzetprijzen in de Nederlandse industrie zijn in november 2016 gestegen. In vergelijking met november 2016 zijn de prijzen gestegen met 0,8 procent. Dit is een kleinere stijging dan in oktober. Toen was er een stijging van 1,5 procent. De prijzen van producten waren toen voor het eerst in ruim twee jaar gestegen, meldt Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Als je de prijzen per maand vergelijkt, in plaats van per jaar, dan zijn de afzetprijzen van de industrie gemiddeld 0,3 procent gedaald. De binnenlandse markt daalde met 0,2 procent en de buitenlandse markt met 0,4 procent. Ook de olieprijs daalde van oktober op november.

Olie 
Een vat North Sea Brent kostte in november 2016 44 euro, dat is bijna 2 procent meer dan een jaar eerder. Ook de producten van de aardolie-industrie zijn gestegen. In november 2016 was de prijs 0,3 procent duurder dan in november 2015.

Industrie
Producten van de voedingsmiddelenindustrie zijn met 3,9 procent gestegen. En de prijzen van de producten van basismetaal-, de metaalproducten- en de auto-industrie lagen ook hoger dan een jaar eerder. De prijsontwikkeling van agrarische grondstoffen en metalen hebben daar enige invloed op. De prijzen in de machine-, rubber-, kunststof- en chemische industrie waren juist lager dan een jaar eerder.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres