Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Partner van Inkoperscafé

Afstudeeronderzoek journalistiek

Afstudeeronderzoek journalistiek: duurzame organisatie of misleidende marketing?

De wereld wordt steeds bewuster. Veel bedrijven proberen hier een graantje van mee te pikken en schreeuwen van de daken dat ze groen, duurzaam, circulair of cradle2cradle zijn. Mars produceert naar eigen zeggen chocoladerepen met duurzame cacao, Unilever wil zijn impact op het milieu verkleinen en Heineken wil minder water gebruiken bij het brouwproces.

Maar… Wat is hier nu van waar?
We verwachten van jou dat je dit tot in de puntjes uitzoekt. In hoeverre wordt de modeterm ‘duurzaamheid’ in de marketinguitingen ook daadwerkelijk waargemaakt? Of wordt het te pas en te onpas gebruikt zonder dat het hout snijdt?

Voor je onderzoek denken we aan interviews met de (inkoop)directeuren van bijvoorbeeld Mars of Unilever. Kun je daarna nagaan of wat zij zeggen ook daadwerkelijk klopt? Tussentijdse resultaten tover je om in pakkende artikelen op InkopersCafe.nl, die onder jouw naam op de site verschijnen.

InkopersCafe.nl
InkopersCafe.nl is een nieuwsplatform voor inkopers. Van corruptie en fraude, tot grondstoffen en duurzaamheid. We hebben een brede scope. Je wordt zorgvuldig begeleid en we zorgen ervoor dat je helemaal thuis raakt in de inkoopwereld en het thema duurzaamheid.

Je komt terecht in het hart van de bedrijvigheid in Haarlem. Bij een jong, enthousiast en gedreven team. Gezellige lunches eindigen veelal in een potje tafelvoetbal en op vrijdag gaat de Xbox aan in de ‘VrijMiBo-kamer’.

Haal jij de onderste steen boven?
Krijg jij al gelijk kriebelende vingers en kan je niet wachten om aan de slag te gaan? Doe je ook nog eens een HBO of WO studie in de richting van journalistiek of communicatie? Stuur dan snel jouw motivatie en CV naar redactie@inkoperscafe.nl. Wil je liever nog wat meer informatie? Bel gerust: 023-7078157.

Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres