Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Aeves neemt branchegenoot Benefit over

Inkoopdienstverlener Aeves heeft sectorgenoot Benefit overgenomen. De partijen zullen de dienstverlening op het gebied van inkoopvraagstukken gaan combineren. “Aeves en Benefit hebben een ‘strategic-fit’ en vullen elkaar naadloos aan als het gaat om dienstverlening, cultuur en het versterken van de inkoopfunctie”, vertelt Sherief Abdalla, algemeen directeur van de nieuwe combinatie.

Aeves en Benefit gaan per direct aan de slag om een nieuwe organisatie te vormen, waarbij de activiteiten zullen worden uitgevoerd vanuit de huidige kantoren van Benefit in Amsterdam en Eindhoven. De directie van het nieuwe bedrijf bestaat uit Sherief Abdalla (algemeen directeur) en Pieter van der Vloed (commercieel directeur). Frank van der Heijden (directeur privaat), Geert Matthijssen (adviseur directie) en Wim Nieland (directeur publiek) vormen het management team.

Strategische zet
De strategische zet komt kort na de aanbesteding van de Rijksoverheid, waarbij tien externe bureaus gekozen zijn als ‘preferred supplier’ op het gebied van inkoopadvies en inkoopondersteuning. De contracten hebben een waarde van 40 miljoen euro en waren opgedeeld in vijf percelen. Aeves haalde in deze aanbesteding de raamovereenkomsten voor strategisch inkoopadvies, tactisch inkoopadvies voor uitvoeringsorganisaties, operationeel inkoopadvies en uitbestedingsadvies binnen. Benefit kreeg de raamovereenkomsten voor tactisch inkoopadvies voor kerndepartementen en uitbestedingsadvies gegund. “Samen beschikken we over een groot netwerk”, vertelt Frank van der Heijden. “Gecombineerd werken we straks aan de beste en leukste opdrachten in de markt, in alle relevante regio’s in Nederland. We geven het inkoopspecialisme daarmee de boost die het verdient.”

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres