Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Adjust en ILEXYS vullen elkaar aan

Adjust Consulting BV en ILEXYS BV slaan de handen ineen. De twee specialisten op het gebied van inkoopprofessionalisering starten een samenwerking, die uiteindelijk moet uitmonden in de overname van ILEXYS door Adjust.

“We vullen elkaar aan”, zeggen eigenaren Guido Winnink (Adjust) en Henk van Dijk (ILEXYS). Winnink: “Waar Adjust de focus legt op 20 procent van de leveranciers, waar 80 procent van het geld wordt uitgegeven, richt ILEXYS zich op 80 procent van de leveranciers, waar 20 procent van het geld wordt gespendeerd. Door de samenwerking kunnen we een compleet pakket aan onze klanten bieden, waarin primaire en secundaire inkoop worden gecombineerd.”

Professionalisering
Van Dijk vult aan: “Samen kunnen we klanten helpen bij het professionaliseren van inkoop in de volle breedte, inclusief voorraadoptimalisatie en administratieve afwikkeling. We kunnen samen de hele inkoopmarkt bedienen.”

Opbouw, groei en waarde
Winnink vertelt dat hij in het jaar 2000 al gekeken heeft naar het opzetten van een vergelijkbaar bedrijf als ILEXYS. “Dat is toen niet doorgegaan, maar ik heb altijd geloofd in dit model. Henk heeft een fantastische prestatie geleverd door het fundament neer te leggen. Ik denk dat de aanvulling met Adjust kan zorgen voor verdere opbouw, groei en waarde voor onze klanten.”


Foto: Adjust Consulting

Overname
Uiteindelijk is het de bedoeling dat ILEXYS als bedrijf geheel in handen komt van Adjust. Van Dijk: “Daar hebben we een periode van ruim vijf jaar voor afgesproken. Adjust neemt geleidelijk de aandelen over, waardoor ik aan het einde van het traject uit het bedrijf stap, omdat ik dan de pensioenleeftijd heb bereikt.” Winnink: “We willen zo lang mogelijk gebruik maken van de kennis en expertise van Henk. Hij wil zijn bedrijf aan de andere kant zo goed mogelijk overdragen. We hebben geen haast.”

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang gratis E-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang het e-book 'De 6 juridische topics bij de inkoop van IT'.
close-link