Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Action doet vaker rechtstreeks zaken met A-merken

Prijsvechter Action doet steeds vaker rechtstreeks zaken met grote A-merkfabrikanten. De goedkope winkelketen komt via veel andere wegen ook wel aan de bekende merken, maar zit inmiddels om de tafel met multinationals als Unilever, meldt het Financieele Dagblad.

Action heeft inmiddels 840 winkels en is actief in zes landen. Driekwart van de Nederlanders doet regelmatig boodschappen bij de Action. Fabrikanten kunnen dus nauwelijks om de goedkope keten heen. Sander van der Laan, CEO van Action, zegt dat ze al rechtstreeks inkopen bij enkele tientallen merkfabrikanten.

Azië
Drie jaar geleden kocht Action al zijn producten in bij Nederlandse groothandels, maar daarvoor is het bedrijf te groot geworden. De dertien inkopers van Action kopen, via een Aziatische partner, nu ook in Azië in. De Amsterdamse groothandel Koopman International is nog altijd de grootste leverancier en importeur van Action.

Bodemprijzen
De winkelformule van de koopjeswinkelketen doet het niet alleen goed in Nederland. De combinatie van bodemprijzen met veel wisselingen in het assortiment, blijken ook voor andere Europeanen onweerstaanbaar. Action heeft, bijvoorbeeld, pas geleden een winkel geopend in Oostenrijk. De omzet daar is 50 procent hoger dan in een aantal winkels die al 23 jaar in Nederland open zijn.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres