Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Acht belemmeringen voor de transformatie van inkoop

Volgens een rapport van adviesbureau The Hackett Group horen weerstand van belanghebbenden en een gebrek aan kritische vaardigheden bij de grootste obstakels voor inkoop om efficiëntere processen in te voeren. Het adviesbureau stelt dat inkoopbedrijven zich moeten aanpassen na een ‘extreem volatiel jaar’, waarin kostenreductie weer bovenaan de agenda staat. Dit bericht het Britse Supply Management.

De Hackett Group ondervroeg inkoopprofessionals over de grootste uitdagingen voor de inkooptransformatie in 2021. Ondanks de drang tot kostenbesparing, heeft de noodzaak van snelle en doortastende actie tijdens de coronapandemie inkoop voorbij de traditionele aarzeling gebracht om nieuwe instrumenten te gebruiken. Hackett gelooft dat dit zal leiden tot een bredere implementatie en adoptie van moderne faciliterende tools, zoals kunstmatige intelligentie en slimme automatisering. Om deze veranderingen te realiseren, is communicatie met belanghebbenden en partners cruciaal.

Te weinig draagvlak
Uit het onderzoek blijkt dat de grootste belemmering voor het implementeren van een succesvolle transformatie een gebrek aan cultureel of stakeholder-draagvlak voor veranderingen is. Dit wordt echter op de voet gevolgd door een gebrek aan kritische vaardigheden en het onvermogen om een ​​grote organisatie met een complexe structuur te leiden. De onderzoekers voegen hieraan toe dat deze barrières de ‘noodzaak van voortdurende focus op de ontwikkeling en betrokkenheid van mensen’ bij inkopen aantonen. “Inkoop moet de juiste vaardigheden en competenties hebben om zijn eigen veranderinspanningen te ondersteunen, anders is vooruitgang onmogelijk”, aldus het onderzoeksrapport.

Acht belemmeringen
Volgens de Hackett Group belemmeren deze acht zaken de transformatie van inkoop (in volgorde van belang):

1. weerstand van belanghebbenden tegen verandering

2. gebrek aan kritische vaardigheden bij inkooppersoneel

3. organisatorische complexiteit

4. overmatige inzet van initiatieven

5. gegevensgerelateerde kwesties, zoals slechte kwaliteit en veiligheid van governance

6. onvoldoende gebruik van financiering of middelen

7. procescomplexiteit

8. gebrek aan inzet van bedrijfsleiders.

Bron: Supply Management

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang gratis E-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang het e-book 'De 6 juridische topics bij de inkoop van IT'.
close-link