Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Achmea zet nogmaals best value procurement in

Achmea gaat opnieuw best value procurement als inkoopmodel inzetten. Recent deed de zorgverzekeraar een pilot met best value procurement (BVP) voor staar en borstkanker. Inmiddels is de selectiefase afgerond en zijn negen zorgaanbieders meerjarig gecontracteerd. Olivier Gerrits, directeur zorginkoop Achmea zegt in een coverinterview in Deal!: “Het uiteindelijke resultaat is over drie jaar vast te stellen als de prestaties zijn gemeten. Over het selectieproces is iedereen enthousiast, ook de partijen die niet zijn gecontracteerd. Centrale conclusie is dat een hoge kwaliteit en een lage prijs hand in hand gaan. Dat heeft alles te maken met het feit dat je met best value procurement de echte deskundige selecteert.”

“Als we inkopen op basis van duidelijke specificaties, dan moeten die door de beroepsgroep worden gedragen. Als die er niet zijn, of te weinig differentiëren zoals bij borstkankerchirurgie, dan is het goed om de kennis en motivatie van zorgverleners te benutten. Met prestatie-inkoop (best value procurement) bewerkstellig je dat het zorgveld aangeeft wat haalbaar is, in plaats van dat wordt voldaan aan een door ons gestelde minimumeis,”  aldus de directeur zorginkoop van de grootste zorgverzekeraar in Nederland.

Geboortezorg
“Dit smaakt naar meer”, vertelt hij in het interview met Deal! Achmea gaat nu een traject doen met geboortezorg over de keten heen. “We willen prestatie-inkoop hierbij expliciet inzetten om een versnelling te bewerkstelligen in de samenwerking tussen de verschillende schakels in de geboortezorgketen.”

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres