Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

ABN AMRO genomineerd voor circulair award

ABN AMRO maakt kans op de Invest Award van The Circulars 2018. De bank heeft namelijk ambities om de overgang van bedrijven naar een circulaire economie te stimuleren. Zo geeft de bank bijvoorbeeld financiële ondersteuning aan voedingsbedrijven. Dat meldt Duurzaambedrijfsleven.nl.

ABN AMRO heeft nieuwe financieringsmodellen ontwikkeld, waarmee de bank bedrijven kan ondersteunen die overstappen op een circulair businessmodel. In 2020 wil de bank in alle sectoren 1 miljard euro aan circulaire bedrijfsmiddelen hebben gefinancierd. Hiermee moet tot 1 miljoen ton CO2-uitstoot worden bespaard.

Voedingsbedrijven
Zo is ABN AMRO gestart met het financieren van voedingsbedrijven die van lineaire naar circulaire verdienmodellen overstappen. Volgens de bank zetten steeds meer voedingsbedrijven zich in voor een circulaire economie om zo minder afhankelijk te worden van schaarse grondstoffen. Speciaal voor die financiële ondersteuning, heeft ABN AMRO andere financieringsmodellen ontwikkeld.

Ketenfinanciering
ABN AMRO wil zich in de toekomst ook meer gaan richten op ketenfinanciering, maar ook daarvoor moeten er meer circulaire verdienmodellen komen. Om die modellen te ontwikkelen, moet er meer inzicht zijn in de financiële prestaties in de keten: van grondstofleverancier tot eindgebruiker.

The Circulars
The Circulars zijn awards die worden uitgereikt aan individuen, bedrijven, publieke en maatschappelijke organisaties die een bijdrage leveren aan de circulaire economie. Andere Nederlandse bedrijven die genomineerd zijn, zijn: Fairphone, Circle Economy, PGGM, en Rabobank.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres