Magnifying glass Close

ABN Amro financiert circulaire voedingsbedrijven

ABN Amro wil voedingsbedrijven die van lineaire naar circulaire verdienmodellen overstappen, ondersteunen via nieuwe financieringsconstructies. De bank ziet dat steeds meer voedingsbedrijven zich inzetten voor een circulaire economie om zo minder afhankelijk te worden van schaarse grondstoffen. Dat meldt VMT.nl.

Uit het rapport ‘Food: van afval naar product’ blijkt dat er door informatiesystemen en ketensamenwerking steeds beter inzicht is op reststromen. Daardoor wordt het makkelijker om grondstoffen te verwerken tot nieuwe producten. ABN Amro wil bedrijven daarbij financieel ondersteunen en heeft daarvoor andere financieringsmodellen ontwikkeld. Dit past bij de ambitie om in alle sectoren vanuit minimaal honderd deals één miljard euro aan circulaire bedrijfsmiddelen te financieren. Dit moet in 2020 leiden tot een besparing van één miljoen ton CO2-uitstoot.

Circulaire verdienmodellen
Op dit moment financiert ABN Amro individuele voedingsbedrijven, maar de bank wil zich in de toekomst meer gaan richten op ketenfinanciering. Dit vraagt om meer circulaire verdienmodellen. Voor het ontwikkelen van die modellen is het belangrijk dat er inzicht is in de financiële prestaties in de keten: van grondstofleverancier tot eindgebruiker. Volgens ABN Amro kunnen voedingsbedrijven en de financiële sector elkaar versterken door kennis en kunde te delen.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres