Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Aandachtspunten bij het inkopen van halfgeleiders

Tekorten aan halfgeleiders hebben veel industrieën getroffen, waaronder de autoproductie. De tekorten zullen naar verwachting tot 2023 aanhouden. Volgens de Susquehanna International Group, een beursgenoteerd handels- en technologiebedrijf, zijn de doorlooptijden drastisch toegenomen. Ze stegen in september voor de negende achtereenvolgende maand tot een gemiddelde wachttijd van 21,7 weken.

Atul Vashistha, oprichter van supply chain-adviesbureau Supply Wisdom, verwacht dat de tekorten tot 2023 aanhouden. Dat is het geval als er geen grote verstoringen meer komen die toeleveringsketens treffen. Om verstoringen te overwinnen, moeten bedrijven volgens Vashistha de transparantie en monitoring van hun toeleveringsketens vergroten.

Vier grote inkoopfouten

Vashistha ziet vier grote fouten bij het inkopen van halfgeleiders. De eerste is het niet bewaken van de toeleveringsketens. Bedrijven houden de directe leverancier in de gaten, maar volgen de toeleveringsketen niet helemaal tot aan de beginfase. Ten tweede zijn bedrijven te afhankelijk van te weinig fabrikanten op slechts enkele locaties. Volgens Vashistha zijn de besparingen door investeren in de binnenlandse productie van halfgeleiders groter dan de initiële kosten. Op de derde plaats is een gebrek aan risicobeheer een fundamentele oorzaak van tekorten. Vashistha benadrukt dat corona geen eenmalig verschijnsel is en dat bedrijven in hun risicobeheer rekening moeten houden met dergelijke pandemieën. Tot slot zijn er gegevensstromen die bedrijven moeten gebruiken om meer controle over de toeleveringsketens te krijgen. Vashistha denkt daarbij aan data- en technologiegedreven monitoringsystemen als oplossing voor toeleveringsketens in steeds onzekerdere omgevingen.

Bron: Supply Management

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang gratis E-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang het e-book 'De 6 juridische topics bij de inkoop van IT'.