Magnifying glass Close

Aanbestedingsfraude gemeente Utrecht

Bij de gemeente Utrecht is aanbestedingsfraude ontdekt van onderhoud en verbouwingen aan gemeentepanden.

Bij de aanbesteding van onderhoud en verbouwingen aan gemeentepanden in Utrecht is een fraude aan het licht gekomen. De gemeente heeft daarop twee medewerkers op staande voet ontslagen. Een van de twee ontslagen ambtenaren bleek geld geleend te hebben van een aannemer. Weer een andere aannemer kreeg informatie toegespeeld waarmee hij zijn voordeel kon doen bij het maken van offertes voor aanbestedingen en projecten bij de gemeente Utrecht.

Corruptie
De gemeente Utrecht kwam de corruptie op het spoor dankzij een tip van medewerkers van een buurthuis. Die zagen dat er bij een storing een aannemer werd ingeschakeld, die niet op de lijst van bij een storing te bellen aannemers stond. Er was ook een tweede tip van een andere aannemer, die het idee had dat er bij de toewijzing van een opdracht iets niet pluis was.

Daarop schakelde de gemeente een recherchebureau in dat de corruptie bloot legde. Het bureau constateerde verder dat er met de afdeling waar de twee werkten weinig mis is. Wel moeten er controles aangescherpt worden evenals een aantal procedures. De gemeente heeft aangifte gedaan.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres