Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

64 modeketens werken aan circulair modesysteem

Vierenzestig grote kledingbedrijven, waaronder Adidas, Bestseller, H&M en Target hebben hun individuele doelstellingen gepubliceerd om de transitie naar een circulair modesysteem te versnellen. Deze doelen komen voort uit het 2020 Circulair Fashion System Commitment, dat de modebedrijven vorig jaar ondertekenden. Hun hoofddoel is om oude kleding te hergebruiken. Dat meldt MO* Magazine.

De vierenzestig bedrijven vertegenwoordigen in totaal 142 modemerken. Samen hebben ze 143 doelstellingen uitgebracht. De doelstellingen passen binnen de vier domeinen van de afspraak: ontwerp met het oog op herbruikbaarheid, meer inzamelen van gebruikte kledij, toename van de verkoop van gebruikte kledij en toename van het hergebruik van textielvezels die afkomstig zijn van oude en gebruikte kleding.

Strategie Bestseller
Bestseller, moederbedrijf van onder andere Vero Moda, Only en Jack&Jones, presenteerde begin dit jaar een duurzame strategie die textielafval moet verminderen. Daarvoor stelde het drie actiepunten op. Een van de punten van het modebedrijf is bijvoorbeeld dat tegen 2020 alle designers en inkopers in het bedrijf een trainingsmodule hebben afgerond op het gebied van circulair modedesign. Ook het verzamelen van gerecyclede textielvezels is een van de actiepunten.

Duurzame keten H&M
H&M richt zich ook op een duurzamere keten. Het modebedrijf heeft een sportkledingcollectie gelanceerd dat voor een gedeelte gemaakt is van duurzame materialen, zoals gerecycled polyester en elastaan. Daarnaast gebruikt de kledingretailer een nieuwe weeftechniek waarbij er minder garen- en stofresten overblijven.

Rapport
De vierenzestig bedrijven ondertekenden het 2020 Circular Fashion System Commitment om zo hun steun te uiten voor een meer circulair modesysteem. De vooruitgang wordt jaarlijks gemonitord en gerapporteerd. In mei 2018, precies een jaar later na het ondertekenen, wordt dan ook het eerste rapport uitgebracht met alle details over de voortgang.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres