Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

6 hete hangijzers bij infrastructuur-aanbestedingen

Het is geen geheim dat aanbestedingen in de infrastructuur niet altijd van het leien dakje gaan. Hoewel partijen zoals Rijkswaterstaat vol inzetten op een betere samenwerking met de markt, blijven bepaalde problemen zich voordoen. Afgelopen jaar bleek dat uit de aanbesteding van de Zeesluis in IJmuiden, die 138 miljoen euro duurder uitviel dan gedacht. Ook het gevecht om de Blankenburgtunnel toont aan dat er nog steeds wantrouwen bestaat tussen opdrachtgever en -nemer. Daarbij wordt er volgens verschillende juristen veel afgeweken van de standaard contractvorm UAV-GC. Met als gevolg dat risico’s te pas en te onpas op het bordje van de opdrachtnemer worden gelegd.

Tijd voor een goed gesprek op 22 februari. AanbestedingsCafe.nl en Adjust hebben 5 experts op het gebied van infrastructuur uitgenodigd. Aan tafel bij AanbestedingsCafé Live zullen zij discussiëren over 6 hete hangijzers binnen infrastructuur-aanbestedingen. Hierbij komt onder andere de UAV-gc, tenderkosten van inschrijvers en functioneel gespecificeerde contracten aan bod.

Meld je hier aan.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres