Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

36 procent Nederlandse kledingsector ondertekent convenant

Zo’n 36 procent van de Nederlandse kledingsector heeft zich bij het Convenant Duurzame Kleding en Textiel aangesloten. Dit komt neer op 65 bedrijven die hiermee aangeven kleding verantwoord te willen produceren. Dat schrijft FD op basis van de jaarreportage van de Sociaal-Economische Raad (SER), die het convenant faciliteert.

Onder andere C&A, Hema en Bijenkorf hebben het convenant ondertekend. Grote namen die ontbreken op de lijst zijn onder meer Primark, Zara en H&M. Van de 65 partijen hebben 58 een plan van aanpak ingediend, meldt de SER.

De convenant is opgesteld na de ramp met Rana Plaza in Bangladesh in 2013, waarbij 1100 mensen om het leven kwamen toen het bedrijfsgebouw instortte. Kleding wordt onder slechte arbeidsomstandigheden gefabriceerd. De gemiddelde werknemer in het land werkt lange werkdagen onder het minimumloon.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres