Magnifying glass Close

10 jaar de grootste online inkoopcommunity

De grootste inkoopcommunity van Nederland bestaat alweer 10 jaar. Tijd voor een feestje! En wie jarig is trakeert. Er staat daarom een hele lijst verrassingen klaar. Een klein voorschot… we willen namelijk niet alles verklappen, maar eerst een kleine terugblik.

10 jaar
Een groepje inkopers, dat regelmatig van gedachte wisselde via het prikbord van Inkoop.startpagina.nl, opperde het idee om wat meer te kunnen doen. Bestanden uitwisselen, misschien hier en daar eens een nieuwtje, dat was het wel. Enige tijd later – 2003 – werd de eerste versie van de website gelanceerd. De website bestond hoofdzakelijk uit een forum waarop druk gecommuniceerd werd over tal van inkooponderwerpen. Het groepje werd ‘stamgast’ en een van hen verzon de huidige naam: Inkopers-Cafe. Het idee achter de naam was: in informele sfeer vakbroeders treffen en van gedachte wisselen over ‘inkoop’.

Door de jaren heen groeiden de bezoekersaantallen tot de huidige 55.000 per maand. Verschillende nieuwe onderdelen werden aan de website toegevoegd. Een van de belangrijkste daarvan was de vacaturebank, die nog altijd een van de populairste onderdelen van de website is. De laatste jaren is met name de uitgebreide nieuwsvoorziening goed voor de stijging van de bezoekersaantallen.

Verrassing 1: meer overzicht in inkoopnieuws
Ter gelegenheid van het 10-jarige bestaan, is er de afgelopen maanden gewerkt aan een complete restyling van de website. Zowel technisch als vormgeving: alles ging op de schop. Het logo is aangepast voor een compleet nieuwe. Het resultaat ziet u zeer binnenkort. Benieuwd hoe dat er gaat uitzien? In de afbeelding boven dit bericht, is een impressie te zien.

Verrassing 2: ‘We gaan iets nieuws doen’
Over enkele weken lanceren we een nieuw ‘café’. Ook binnen inkoop, maar voor een eigen doelgroep. Niet dat die doelgroep hier niet voldoende aan bod komt, maar het is groep die een kanaal verdient. Tipje van de sluier? Euh, het blijft nog even een verrassing!

Verrassing 3: Inkoopnieuws op je smartphone
Eigenlijk geen verrassing meer: Voor zowel iPhone als Android ontwikkelden we apps om het laatste inkoopnieuws ook mobiel te kunnen volgen.

Verrassing 4: Nieuwe onderdelen
De komende weken lanceren we verschillende nieuwe onderdelen op de website. Vrij beschikbare onderdelen met informatie die het leven van een inkoper eenvoudiger maken.

Benieuwd? Er zitten nog meer zaken in de pijplijn… Stay tuned!

Partner van Inkoperscafé

Wil je alles weten over je mogelijkheden als inkoper bij ?

Ontdek het nu!
Partner van Inkoperscafé

Wil je alles weten over je mogelijkheden als inkoper bij ?

Ontdek het nu!

Reacties (3)

Max Boodie 3 oktober 2013 17:45 uur

He Sander en team, Happy dubbel lustrum :-) Max Boodie

3 oktober 2013 12:53 uur

Beste Sander, Natuurlijk van harte gefeliciteerd. Een mooi resultaat echter een kanttekening is ook wel op zijn plaats. Na de intreding van overmatige sponsorgelden is de jeu en glans er wel wat vanaf gegaan... Eigenlijk zie ik alleen nog maar gesponsorde artikelen en is de linkedIn groep dichtgetimmerd. Van de enthousiaste onafhankelijkheid (in letter en geest van de artikelen en reacties) zoals ik die in de begin jaren hebt ervaren is niet veel meer over. Ik zou zeggen op naar de volgende 10 jaar, in alle redactieonele vrijheid. Hartelijke groet, John Kauerz

3 oktober 2013 12:52 uur

Sander, Stamgasten en alle andere bezoekers: Gefeliciteerd met deze mijlpaal! Groet, Jarno

Partner van Inkoperscafé

Wil je alles weten over je mogelijkheden als inkoper bij ?

Ontdek het nu!
Sluiten

Inloggen

of met e-mailadres